Kom godt i gang
Kom godt i gang med Equipe og forstå systemets opbygning
Ulrik Müller avatar
Written by Ulrik Müller
Updated over a week ago

I systemet er der 3 forskellige niveauer, når du logger på vil du være på Bruger niveauet. Fra her kan du klikke dig videre til niveauerne for Arrangører og Stævner. På Arrangører niveauet finder du alle de stævne arrangører og klubber som din brugerkonto er knyttet til.

Stævner viser alle de stævners som er knyttet til alle de arrangører som du har adgang til.

Menuerne i systemet vil forandre sig løbende afhængig af hvilket niveau du befinder dig på.

Brugere

Efter login vil du altid være på dette niveau. Til venstre har du menupunkter for Arrangører og Stævner. Hvis du klikker på dit navn i den venstre kolonne vil du se de indstillinger der er gældende for din konto. Det er blandt andet her muligt at skifte adgangskode, og rette eventuelle stam oplysninger.

Arrangører

På dette niveau kan du se alle de arrangører som din login er knyttet til. Hvis du klikker på navnet af en arrangør, vil du se dennes indstillinger, og du vil også kunne se arrangørens stævner og brugere.

Hvis du klikker på en af arrangørene, vil dennes stam oplysninger vises. Det er vigtigt at disse oplysninger er korrekte, da de anvendes på udskrifter og ved publisering på internet.

Du kan når som helst og lige gyldig hvor du er placeret i Equipe systemet, klikke på Equipe-logo'et i øverste venstre hjørne, for at vende tilbage til start-skærmen.

Stævner

Efter du har valgt eller oprettet et nyt stævne, vil menuerne til venstre og i toppen forandre sig. Hvis du ønsker at komme tilbage til arrangør oversigten eller skifte til et andet stævne, klikker du blot på Equipe-logo'et øverst til venstre.

Det er vigtigt at forstå at mulighederne under menu-punkterne vil forandres afhængig af hvor man er i menuen til venstre. For eksempel, hvis du står under Personer, vil File menuen indeholde funktioner til oprettelse af Ny person, Ny rytter, Ny official og Udskrifter.

Hvis du er under Heste, indeholder File menuen funktioner til Ny hest, Søg efter hest og Udskrifter.  Mulighederne under udskrifter forandre sig løbende afhængig hvor man er i systemet og hvilke udskrifter der findes.  Under Startlister er det dog nødvendigt at tage et valg mere for at kunne udskrive, man skal nemlig hvilken klasse det er man ønsker at lave udskrift for.

Navigation indenfor et stævne

Det er muligt at skifte mellem de forskellige områder i et stævne ved at anvende følgende genvejs-taster

g k - Klasser
g p - Personer
g s - Startlister
g h - Heste

Du kan med fordel lære denne genvejs tast - til nem og hurtig søgning efter ryttere, heste og klasser - tryk <ctrl>+j på en PC eller <cmd>+j på en Mac.

Begynd at skrive navn eller navn på klasse, og automatisk vil systemet begynde at vise de elementer der matcher med det der er skrevet i søgefeltet.

Dette er en unik og hurtig måde at finde frem til en person eller hest i fx. showoffice funktionen.

Gå til rytter, hest, betaler eller startliste

Ofte har du behov for at komme direkte fra startlisten til en rytter eller hest. Dette kan nemt gøres ved at klikke på navnet af rytter eller hest - en lille knap (gå-til) vil komme frem i listen.

Det er muligt at skifte til rytter, betaler eller hest fra alle visninger hvor du kan se starter. Uanset om du er under Personer, Heste, Klasser eller Startlister. Du kan altid klikke på navnet og efterfølgende anvende den lille (gå-til) knap for skifte nemt til det ønskede element.

Hvis du fx. ønsker at skifte til en startliste fra rytterens Klasser fane, gøres det ved at klikke på klasse nummeret.

Genvejstaster

Da hele Equipe systemet afvikles ved hjælpe af en web browser, finder der ikke genvejstaster som det kendes fra andre programmer, som fx. Ctrl/Alt i kombination med et bogstav.

I Equipe er det muligt at anvende enkelt tast eller to-taster i kombination. Genvejs-tasterne er vist i de forskellige menuer til højre for menu-teksten (fx.:  a + f), og efter at have brugt dem et stykke tid vil du hurtigt lære de mest anvendte kombinationer. For at komme til Publisher Online, vil du skulle trykke på a efterfulgt af p.  

Listen med genvejs-taster vil være uoverskuelig lang, på grund af de mange niveauer - så tag istedet et kig i de menuer som anvendes hyppigst, og prøv en genvej af eller to. De kan virkelig spare en for meget tid, når der planlægges og publishere stævner.

Højre-klik muligheder

Nogle steder i Equipe er det muligt at fremkalde en undermenu med muligheder ved at højre-klikke. Dette kan fx. gøres under Startlister, Startlister for Hold og flere andre steder. Undermenuerne indeholder typisk, relaterede funktioner og muligheder til der hvor højre-klikket er udført eller hvis der er markeret flere poster i en oversigt.


Vi håber at du med ovenstående korte introduktion til Equipe systemets bruger grænseflade, nu kan komme godt i gang. Introduktionen fortæller ikke om hvordan du klaregøre dit stævne og afvikler det, men det er der også hjælp til. Du kan altid klikke på Hjælp i øverste højre hjørne, hvor vi løbende sørger for at opdatere emne-relaterede artikler. Der findes allerede en del på Svensk og Engelsk, og vi arbejder nu på højtryk for at få lavet udgaver på Dansk der har fokus på den stævne-afvikling vi anvender i Danmark.

Går du helt i panik, så kontakt os via det lille <?> der findes til højre for Hjælp. Her kan du stille spørgsmål til Equipe og stævne afvikling, og vi vil hurtigt mulig skrive retur til dig. Vores retur svar til typisk vises direkte inde i Equipe og komme på e-mail efterfølgende.

Did this answer your question?